Spødet
0,00
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,00

Kauni – fargeskiftene som kommer av seg selv

Flerfarget garn med lange fargeskift gir plutselig helt andre muligheter. Strikk med garnet alene, gjerne i hullmønster, eller kombiner med et ensfarget garn. Begynner du på forskjellige punkter i fargestrekkene kan mønsterstrikk i to nøster av samme fagrekombinasjon gi en lekker effekt og tydelig mønster.

Disse nøstene er samme farge, eller rettere sagt fargekombinasjon,  EGL som inneholder rødt, rosa, oransje og lilla. Oppnøstingen har begynt på forskjellig punkt, men ellers er innholdet likt. Sjekk utvalget og beholdningen vår for Garn Kauni

Kauni har masse gratis oppskrifter til garnet på sine egen hjemmesider (se nede til høyre).

I tillegg finnes det mange oppskrifter på bl.a Ravelry som bruker dette garnet. TC strikk har brukt Claudia Evillas oppskrift til dette skjørtet

 

 

Enkelt skjørt til deg selv:

Mål deg selv rundt rumpa på det tykkeste og regn ut fra strikkefastheten hvor mange masker du trenger rundt. Strikk nedenfra og finn mønsterrapporter som passer i antall rundt. I dette skjørtet la jeg opp 255 masker og brukte et mønster fra Sandnes Ullvarefabrikk gjengitt i Annemor Sundbøs klassiker «Kvardagsstrikk» som kom i nyutgave 2014. Midt bak hadde jeg 3 masker i mønsterfargen for å unngå skjevheten som kommer i mønsterrapportene når en strikker rundt. Nederst er det perlestrikk som det kan være lurt å strikke på litt tynnere pinner. Over og under mønsterstykket en stripe av fire rader ensfarget. Så satte jeg fire merker, to merker foran ca rett innenfor hofteknokene, og to bak ca midt på rumpeballene, og så strikket jeg to sammen hver tredje rad oppover for å forme skjørtet. Kroppene våre er forskjellige, så du bør kanskje gjøre fellingene annerledes, kanskje begynne fellingen foran seinere. Selv strikker jeg strammere når jeg strikker mønster så derfor var det et poeng å samle det litt. I tillegg er jo strikk noe som former seg utrolig bra etter kroppen når man har det på. Midtstripen bak har jeg fortsatt opp ved å jukse etter at alt er ferdigstrikket med å sy maskesting. 

Linningen er enkel: Finn en bred strikk og strikk bredden opp, strikk en rad vrang og strikk bredden ned igjen før du legger strikken inni og syr til på baksiden. Skjørtet blir finest når du har vasket det (for hånd eller i ullvugge som ikke tover på denne typen garn) Bruk et godt, gammeldags underskjørt for at det ikke skal klenge for mye og henge penere ned rundt kroppen.

Her har jeg brukt ett nøste Kauni effektgarn farge ELC sammen med ett nøste Trollkar Supermjuk i fargen 292 Cognac på pinne 3.

Sjal strikket i farge EJ etter opp-
skriften "Hitchhiker" av Martina  
Behm. Du finner den på Ravelry.

 

Lue strikket av Tone Cecilie        
Nystrøm i fargen ESK                
Nordlysteppe av Siri Reimers:
2 nøster blått/gult Kauni ESK
2 nøster ensfarget blått Kauni
+ 6 nøster Rauma finull blått

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

Teppe heklet av Siri Reimers som har brukt:
2 nøster rød/gul/orange Kauni
1 nøste rødt/burgunder Kauni
3 nøster orange Rauma finull
2 nøster gult Rauma finull
3 nøster rødt Rauma finull
1 nøste burgunder Rauma finull

      

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke